SUNTEM RODUL PAMANTULUI, NU BURICUL PAMANTULUI SI NICI BURICUL UNIVERSULUI

...sensul este expansiune si deschidere sferica si orice punct al acestei expansiuni se deschide la rindul lui spre infinit...
Ady http://triunitate.blogspot.com/

"Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti". "Niciun fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia"
Albert Einstein

"De ce existam noi si universul? Daca gasim raspunsul la aceasta intrebare, el ar reprezenta triumful final al ratiunii umane - pentru ca atunci am cunoaste gindirea lui Dumnezeu."
Stephen W. Hawking

PERSOANE INTERESANTE

marți, 20 octombrie 2009

SOARE LA APOCALIPSA


Apocalipsa de pe Soare
Explozii, foc si eruptii de gaze la temperaturi inimaginabil de ridicate, formeaza o imagine obisnuita a activitatii solare, insa reprezinta o inregistrare rara pentru cei de la NASA.

Filmarea efectuata de-a lungul a doua zile surprinde imagini ce pot parea uimitoare pentru iubitorii de soare si caldura: limbile de foc si izbucnirile violente de gaze de la suprafata par stapanite doar de campul magnetic al Soarelui.

Aceste izbucniri de gaze, cunoscute drept proeminente solare, sunt de cateva ori mai mari decat Pamantul si circula cu viteze ametitoare. Soarele este, de fapt, un balon imens de gaz magnetizat tinut laolalta de campul magnetic, cu rabufniri violente care respecta o anumita ciclicitate. Proeminentele, numite filamente atunci cand sunt observate impotriva suprafetei solare, sunt nori de gaz racit suspendat deasupra suprafetei solare de catre fortele magnetice.

Sonda spatiala geamana STEREO, formata din "Behind" si "Ahead", denumiri care denota pozitiile lor relative in spatiu, a inregistrat activitatea solara timp de 30 de ore, in perioada 26 - 27 septembrie 2009.


Sursa: The Telegraph

Articol preluat de pe: http://www.descopera.ro/dnews/

2 comentarii:

  1. interesant, foarte interesant, am vazut ceva fugitiv la stiri despre acest lucru

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristina,

    Ma bucur de vizita. !!! :)
    Meritul nu este al meu. Este doar un articol preluat ale carui informatii le-am considerat bune de impartasit.

    RăspundețiȘtergere

Uite ce zic eu: