Abordare metafizica.
Dacă nu sunteţi familiarizat cu lucrările minunate ale lui Nassim Haramein, pregătiţi-vă pentru o extraordinară odisee în hiperspaţiu şi dincolo de el. Haramein, ce şi-a petrecut întreaga viaţă cercetând în domeniile fizicii începând cu teoriile cuantice până la ecuaţiile relativiste şi cosmologie, vă va conduce printr-o discuţie fascinantă dirijată spre o înţelegere laică a naturii fundamentale a Universului şi a Creaţiei, ce include găuri negre, forţe gravitaţionale, dimensiuni, şi chiar structura spaţiului în sine – toate reprezentând părţile componente ale Teoriei unificate a câmpului acum terminată. Prezentarea nu se termină doar cu introducerea în teoria sa, ci include descrierea drumului său ce i-a determinat aceste perspective, ce se ţes între textele şi monumentele civilizaţiilor antice, biologie, chimie şi rolul primordial al Conştiinţei – toate contribuind la îmbogăţirea credibilităţii teoriei sale. Conferinta este ţinută în vara anului 2004 la librăria de metafizică din Rogue Valley, Oregon, SUA.
Text si videoclipuri preluate de pe Youtube
Abordare fizica
Teoria unificarii - Unificarea câmpului gravitaţional cu câmpul electromagnetic
Imaginaţi-vă un univers “U” unde să existe numai observatorul “A” aflat într-o cutie, dotat cu diverse aparate de experimentare şi observaţie, alături de un câmp electric (sarcină electrică solidară cu podeaua cutiei), şi într-o alta cutie, observatorul “B” dotat cu aceleaşi aparate de experimentare şi observaţie, aflaţi la distanţe apreciabile unul de altul. Cei doi observatori comunică între ei cu ajutorul a două aparate ce nu influienţează in nici un fel experimentul.
Iniţial, cei doi sunt în repaus unul faţă de celălalt.
Comunicând între ei, vor avea:
- observatorul A către B: -Eu observ (detectez) doar un câmp electric în tot acest univers.
- observatorul B către A: -Şi eu observ doar un câmp electric în tot acest univers.
Prin urmare cei doi observă un singur fenomen în tot universul – un câmp electric, ne având nici o sursă de lumină nu vor reuşi să se vadă între ei.
La un momet dat cutia începe să se mişte cu o acceleraţie constantă faţă de observatorul B (cum, nu contează).
După un timp (să zicem zece secunde de la mişcarea accelerată a cutiei), schimbul de informaţii între cei doi va fi:
- observatorul B către A : - Nu ştiu ce ce mai vezi tu, dar pentru mine lucrurile s-au schimbat şi acum observ un câmp electromagnetic cu sursa accelerată .
- observatorul A către B: -Şi la mine lucrurile s-au schimbat. Cineva m-a introdus cu tot cu cutie într-un câmp de acceleraţie. Pentru acest câmp de acceleraţie, am două explicaţii:
1). – cutia în care mă aflu ( împreună cu câmpul electric şi aparatele de experimentare şi observaţie) este accelerată;
- 2). – am fost introdus cu tot cu cutie, într-un câmp gravitaţional.
Principiul echivalenţei îmi spune că nu se poate face distincţie între aceste două cazuri.
- observatorul B către A : - Dacă aşa stau lucrurile pentru tine, înseamnă că pentru a explica apariţia câmplui electromagnetic cu sursă accelerată, principiul echivalenţei face să am şi eu doua cazuri echivalente între ele:
1). – cazul când cutia ta este accelerată, caz obişnuit (dacă un câmp electric este accelerat, acesta v-a radia un câmp electromagnetic cu sursă accelerată);
- 2). – cazul când tu (cu cutia şi câmpul electric) ai fost introdus într-un câmp gravitaţional, caz foarte interesant. Dacă tu (cu cutia şi câmpul electric) ai fost introdus într-un câmp gravitaţional, şi eu observ ( detectez ) apariţia unui câmp electromagnetic cu sursă accelerată, înseamnă că, acest câmp nou pe care eu îl observ, este de fapt rezultatul interacţiuni câmpului gravitaţional cu câmpul electric. Prin urmare, pot spune ca ansamblul unui câmp gravitaţional cu un câmp electric generează un câmp electromagnetic cu sursă accelerată. Adică:
câmp gravitaţional + câmp electric = câmp electromagnetic cu sursa accelerată
Aceasta reprezintă “Teoria Unificarii Câmpului Electromagnetic cu cel Gravitaţional (T.U.C.E.G.).
Aceasta reprezintă “Teoria Unificarii Câmpului Electromagnetic cu cel Gravitaţional (T.U.C.E.G.).
Principiul echivalenţei îmi spune că nu se poate face distincţie între cele două cazuri (1 şi 2) .
Mach ne spune că acceleraţia „simţită” de un corp, se datorează atracţiei gravitaţionale exercitată de toate masele din Univers asupra acelui corp. Asta înseamnă că, gravitaţia “generează” acceleraţie – acceleraţia ne existând în afara gravitaţiei. Deci, cele două cazuri (1 şi 2), se reduc la unul singur. Prin urmare, cazul legat de gravitaţie este cazul real.
Dar se observă că fiind o egalitate, termeni din stânga trebuie să descrie acelaşi lucru ca termeni din dreapta egaliţăţi. Deci a spune că ansamblu unui câmp gravitaţional cu un câmp electric generează un câmp electromagnetic cu sursă accelerată, este tot una cu a spune că nu poţi să faci distincţie între ansamblul câmplui gravitaţional cu un câmp electric (eu l-am numit câmp electrogravitaţional) şi (faţă de) un câmp electromagnetic cu sursa accelerată. Prin urmare cele doua câmpuri sunt echivalente.
Se mai observa că cine vede partea din stânga a mebrului egalitaţii (câmp gravitaţional + câmp electric ) nu îl vede pe cel din dreapta ( câmp electromagnetic cu sursă accelerată).
Deorece echivalenţa dintre un câmp de acceleraţie şi un câmp gravitaţional are caracter local, acest caracter se transmite şi la T.U.C.E.G.
sursa: Stiinta si Tehnica autor: mavriche adrian
Nu sunt familializat cu fizica, dar omul spune multe chestii interesante in 'filmuletele' alea 2, merita!
RăspundețiȘtergereSpiri,
RăspundețiȘtergere:)
Nici pentru mine fizica nu afost o materie preferata.
BIG CHEESE! :))))))
RăspundețiȘtergere